Un echipaj de poliție a reușit să evite la limită un accident la Grămești: Un șofer beat a intrat cu mașina în intersecție fără să se asigure


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii de poliție din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au evitat, marți, în jurul orei 15:00, un posibil accident rutier pe DJ291A, în comuna Grămești.

Astfel, aflat în exercițiul atribuțiunilor de serviciu și deplasându-se cu semnalele acustice și luminoase activate, echipajul de poliție a reușit să evite o coliziune cu un autoturism marca VW Golf, care a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate.

Incidentul s-a petrecut la intersecția DJ291A Bălinești cu DC 36 Verbia, când autoturismul a intrat pe drumul cu prioritate fără a ceda trecerea autospecialei de poliție. Datorită unei manevre laterale rapide, polițiștii au reușit să evite impactul.

În urma legitimării șoferului, s-a constatat că acesta este un bărbat din comuna Grămești.

 Polițiștii au observat că acesta emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Boli Cronice din orașul Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe,” . De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform Art. 101 alin. 3 lit. f) din OUG nr. 195/2002, pentru neacordarea de prioritate autovehiculelor cu semnalele acustice și luminoase activate. Cazul urmează să fie soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de