O femeie din Suceava, bătută și împinsă pe scări de soțul gelos, s-a opus unui ordin de restricție deși polițiștii au considerat că se impune


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției de Poliție Burdujeni au fost alertați, luni după amiaza, de o femeie din Suceava care a reclamat că a fost împinsă de soțul ei pe treptele locuinței lor.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 15:00, când femeia, aflată acasă împreună cu soțul ei, a fost implicată într-un conflict verbal generat de gelozia acestuia. În timpul conflictului, bărbatul și-a împins soția pe scări, aceasta căzând și suferind răni.

Femeia a declarat că a fost victima violenței domestice și în ziua precedentă, pe 04.08.2024, când soțul ei a lovit-o cu palma în zona feței, provocându-i o echimoză la ochiul drept. Din păcate, ea nu a raportat incidentul atunci.

După incidentul din 05.08.2024, lucrătorii Biroului de Ordine Publică (BOP) Suceava au întocmit un formular de evaluare a riscului la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Suceava, unde femeia a fost transportată. Evaluarea a indicat un risc iminent, justificând emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva soțului. Cu toate acestea, victima s-a opus emiterii ordinului de protecție și a mai declarat că nu dorește să depună plângere penală împotriva soțului ei pentru infracțiunea de „violență în familie”.

Poliția a întocmit în acest caz un proces-verbal de constatare pentru infracțiunea de „violență în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 raportat la art. 193 din Codul penal.


Intră acum și în grupul de