Doi șoferi beți blocați în trafic după urmăriri la Frătăuții Vechi și Pârteștii de Jos.


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au înregistrat, marți, două cazuri distincte de conducere sub influența alcoolului, intervenind prompt pentru a preveni potențiale incidente grave.

Astfel, marți,  în jurul orei 05:35, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timpul activităților de supraveghere și control al traficului rutier în comuna Frătăuții Vechi, au efectuat semnale regulamentare de oprire pentru un autoturism marca Volkswagen care se deplasa din direcția municipiului Rădăuți către centrul localității Frătăuții Vechi. Conducătorul vehiculului nu s-a conformat semnalelor de oprire, iar polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, reușind imobilizarea vehiculului după aproximativ 1,5 kilometri.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, posesor de permis de conducere pentru categoriile AM, B1 și B, iar pe locul de pasager dreapta față a fost identificat un alt bărbat, ambii aflându-se în stare evidentă de ebrietate. În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind negativ pentru toate substanțele analizate.

Având în vedere concentrația alcoolului din aerul expirat, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde și-a dat consimțământul pentru recoltarea de mostre biologice de sânge. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform articolului 336, alin. (1) din Codul Penal. Buzic Emanuil a predat permisul de conducere, fiindu-i eliberată o dovadă fără drept de circulație.

În aceeași zi, la ora 21:30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit un autoturism marca VW Golf în localitatea Pârteștii de Sus, comuna Cacica. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire și a continuat deplasarea pe un drum lăturalnic, fiind blocat în trafic după aproximativ 200 de metri.

După declinarea calității organelor de poliție, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice. S-a întocmit dosar penal pe numele său pentru comiterea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană sub influența băuturilor alcoolice”, conform articolului 336, alin. (1) din Codul Penal.


Intră acum și în grupul de