Trei suspecți cu vârste de 15, 16 și 18 ani cercetați în cazul furturilor de la spălătorii auto de tip self-wash din Vama și Frasin


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au continuat cercetările în cazul furturilor comise la două spălătorii auto de tip self-wash din Vama, extinzând investigațiile și asupra unui alt furt comis la o spălătorie auto self-wash din orașul Frasin, la data de 26 iulie 2024.

În urma analizării probelor, s-a constatat că aceleași persoane sunt implicate în toate cele trei furturi. Prin intermediul unității de parchet, dosarul privind furtul din Frasin a fost reunit cu celelalte două cazuri, facilitând o anchetă unitară.

Pe baza probelor strânse, s-a dispus continuarea urmăririi penale împotriva suspecților Iosif Vasile B. (18 ani), Costel V. (15 ani) și Petru Rareș Andrei M. (16 ani), acuzați de comiterea infracțiunii de „furt calificat”. Pentru completarea probatoriului, instanța a aprobat două mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților, dintre care doi locuiesc în același imobil.

La data de 7 august 2024, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, sprijiniți de colegii de la Biroul Investigații Criminale Câmpulung Moldovenesc și de două grupe SAS Suceava, au pus în aplicare mandatele de percheziție domiciliară.

În timpul acestor acțiuni, a fost identificat și reținut suspectul de 15 ani care a fost condus la sediul secției de poliție pentru continuarea cercetărilor. Verificările efectuate în zona domiciliului celorlalți suspecți au dus la identificarea și reținerea acestora, fiind de asemenea conduși la sediul poliției.

După audierea suspecților, având în vedere vârsta și rolul concret al fiecăruia în comiterea faptelor, s-a decis reținerea pentru 24 de ore a suspecților de 18 și 16 ani care au fost escortați și depuși în Centrele de Reținere și Arestare Preventivă din Neamț și Vaslui urmând să fie prezentați procurorului de caz, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și de arestare preventivă pentru cel de 18 ani precum și de instituire a controlului judiciar pentru celălalt.


Intră acum și în grupul de