Un puști beat pe moped s-a luat la întrecere cu mașina poliției la Plopeni, dar a fost rapid blocat în trafic


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Poliției Orașului Salcea care acționau, miercuri seara în jurul ore 22:10 pe raza localității Plopeni din orașul Salcea, pe strada Dobroaia, pe direcția DN29 către str. Palagheni, au observat un moped de culoare albă, ce se deplasa fără a avea luminile de întâlnire în funcțiune, conducătorul acesteia având un comportament ezitant la vederea autospecialei de poliție.

În acest caz s-a executat semnal regulamentar de oprire conducătorului mopedului, dar acesta nu a oprit, efectuând manevra de întoarcere, întreptându-se către DN 29.

Conducătorul în cauză, în urma urmăririi acestuia pe o raza de aproximativ 250m și blocării în trafic, a oprit.

Polițiștii au stabilit că mopedul respectiv a fost condus de un băiat de 15 ani.

La scurt timp după identificarea acestuia, la locul depistării, s-a prezentat și mama băiatului care a asistat la întreagă activitate de constatare.

Adolescentul a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de rezultatul testării alcoolscopice, băiatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava-U.P.U., unde au fost prelevate două mostre biologice de sânge.

Polițiștii au stabilit că mopedul nu este înmatriculat/înregistrat în circulație, iar adolescentul nu are permis de conducere.

În acest caz adolescentul este cercetat pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui autoturism fără permis de conducere”,   „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, de către lucrătorii Poliției Orașului Salcea.


Intră acum și în grupul de