Muncitorul suprins de un mal de pământ la Siret lucra „la negru” la rețeaua de canalizare din orașului Siret


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 34 de ani din Comănești a fost salvat, sâmbătă, după mai multe ore de intervenție a pompierilor militari din Siret după ce a fost astupat de un mal de pământ.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, un grup de trei muncitori ai unei firme cu sediul în Botoșana efectuau lucrări la canalizarea orașului, pe str. Nicolae Bălcescu din orașul Siret.

La un moment dat, unul dintre muncitori, un bărbat de 34 de ani din comuna Comănești a coborât în șanțul adânc de 2,4 m pentru a poziționa corect o țeavă de canalizare. În momentul în care acesta a încercat să iasă din șanț, malul stâng al șanțului, pe care era depozitat pământul excavat, s-a surpat, muncitorul fiind acoperit cu pământ până în zona pieptului, rămânând imobilizat.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Pompierilor militari din cadrul Gărzii de intervenție Siret și trei echipaje medicale.

În jurul orei 13:45 echipele de intervenție au reușit extragerea muncitorului, acesta fiind stabil și conștient, după care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava unde a fost diagnosticat cu: „politraumatism prin strivire – accident de muncă”.

Din verificările efectuate și în urma discuțiilor avute cu adiminstratorul societății în cauză, s-a stabilit că la data de 10.08.2024 respectivul muncitor nu avea încheiat contract individual de muncă cu firma care execută lucrări în zonă.

În acest caz a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă al Județului Suceava cu privire la producerea acestui accident de muncă, totodată a fost dispusă examinarea medico-legală a victimei de către Serviciul de Medicină Legală Suceava.

Polițiștii au  întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de  ,,vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de