Șofer fără permis și prietena sa opriți de Poliție după o urmărire nocturnă de un kilometru la Mănăstirea Humorului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de la Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului, aflați în cadrul Planului de Acțiune „BLITZ”, au încercat, sâmbătă, în jurul orei 23:00,  să oprească un autoturism marca Peugeot 307 care se deplasa pe DJ 177, în localitatea Mănăstirea Humorului, din direcția Gura Humorului spre Poiana Micului. Conducătorul auto nu a respectat semnalele regulamentare de oprire și a întors brusc autoturismul, încercând să scape de poliție.

Polițiștii au urmărit autoturismul pe o distanță de aproximativ un kilometru pe strada principală, până când acesta a virat brusc pe o stradă laterală, unde a fost blocat de autospeciala de poliție. În momentul în care vehiculul a fost oprit, s-a observat cum șoferul a făcut schimb de locuri cu pasagerul din dreapta față.

La volan a fost identificată o femeie din Botoșana, care a declarat că prietenul ei, un bărbat din Runcu, comuna Cacica, a condus autoturismul înainte de a încerca să fugă de poliție, întrucât nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului.

Verificările efectuate în baza de date a Poliției Române au confirmat că bărbatul are permisul de conducere suspendat. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, și femeia care a preluat volanul a fost testată, rezultând o alcoolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Certificatul de înmatriculare al autoturismului Peugeot 307 a fost reținut de polițiști, deoarece prezenta ștersături și era deteriorat. Proprietarului i-a fost eliberată o dovadă cu drept de circulație pentru 15 zile și i-a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 600 de lei.

În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „Conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”,  urmând ca cercetările să fie continuate sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de