Sucevean cu permis de conducere polonez fals, oprit ]n PTF Siret la ieșirea din țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal unui cetățean român, deoarece a prezentat la control un permis de conducere având însemnele autorităților din Polonia, fiind fals.

Potrivit STPF Suceava, luni, 12 august a.c., în jurul orei 13.30 în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din România un cetățean român. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani conducea un autoturism înmatriculat în România.

Odată cu pașaportul, la solicitarea polițistului de frontieră, șoferul a înmânat și un permis de conducere care avea însemnele autorităților poloneze, fără a avea alte documente care să indice faptul că acesta ar locui pe teritoriul Poloniei.

Acest lucru a ridicat suspiciuni polițistului de frontieră, drept urmare a procedat la efectuarea unor verificări specifice. Astfel, s-a constatat că permisul de conducere, aparent emis de autoritățile din Polonia, nu întrunește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic, fiind fals total.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de