Șoferul ucrainean al camionului a cărei remorcă a luat foc pe șoseaua de centură a Sucevei era băut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal în cazul incidentului de miercuri după amiaza de pe șoseaua de centură a Sucevei unde remorca unui camion a luat foc.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, polițiștii din Șcheia au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe Varianta de Ocolire în apropierea sensului giratoriu din comuna Moara arde un camion.

Polițiștii au stabilit că un cetățean ucrainean a condus un autocamion format din cap tractor marca Renault înmatriculat în Ucraina și remorca marca Krone înmatriculată în Ucraina, ce transporta mai mulți paleți cu marmură.

Acesta se deplasa din direcția comuna Șcheia spre sat Cumpărătura pe VO2P, iar la aproximativ 200 de metri de sensul giratoriu care face legătura între municipiul Suceava și comuna Moara a explodat un cauciuc al remorcii, motiv pentru care a izbucnit un incendiu la una din roțile dreapta spate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la controlul documentelor s-a constatat faptul că documentele personale și ale autocamionului sunt valabile

Ulterior, șoferul a fost condus la U.P.U. Suceava unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea determinării alcooliemiei în sânge, în prezența unui interpret autorizat.

Totodată, autocamionul a rămas imobilizat pe VO2P, la fața locului deplasându-se lucrători specializați în vederea reparării defecțiunii și eliberării părții carosabile.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.


Intră acum și în grupul de