O femeie din Fălticeni a fost păcălită să plătească 850 lei niște pește pe care nici nu-l dorea


Intră acum și în grupul de

La data de 16 august 2024, la ora 13:16, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin apelul de urgență 112 de o femeie în vârstă de 67 de ani, din Fălticeni, care a sesizat că a fost înșelată de o persoană care i-a vândut pește.

În urma verificărilor, s-a stabilit că în jurul orei 13:00, la domiciliul apelantei s-a prezentat o femeie care i-a oferit spre vânzare o cantitate de pește. Deși inițial a refuzat, persoana vătămată a fost convinsă să-și sune o vecină pentru a întreba dacă aceasta ar dori să cumpere peștele. Vânzătoarea a preluat telefonul și a simulat o convorbire cu vecina, după care i-a spus victimei că aceasta este de acord să achiziționeze întreaga cantitate de pește pentru suma de 850 lei, asigurând-o că va primi banii înapoi când vecina va reveni la domiciliu.

De bună credință, femeia i-a înmânat suma de 850 lei, iar vânzătoarea a plecat. După plecarea acesteia, aceasta și-a dat seama că a fost înșelată, întrucât cantitatea de pește cântărea doar aproximativ 11 kg, iar prețul real, la 26 lei/kg, ar fi fost de 286 lei, mult mai puțin decât suma plătită.

Pentru a verifica, femeia s-a deplasat la un magazin autorizat de pește, unde a cântărit cantitatea cumpărată și a constatat că era vorba de 11 kg de cod negru, în curs de decongelare.

Poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de „înșelăciune”, iar cercetările continuă pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanei implicate.


Intră acum și în grupul de