Tânăr din Vatra Moldoviței reținut în arest după ce i-a făcut pe polițiști să-l urmărească prin albia unui pârâu și prin pădure


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vatra Moldoviței au acționat, vineri seara în jurul orei 20:20, în urma unei informații conform căreia un autoturism marca BMW circula pe raza comunei, iar șoferul acestuia se afla sub influența alcoolului. Polițiștii s-au deplasat pe D.N. 17A, în satul Ciumârna, unde au observat vehiculul suspect, condus de un tânăr de 20 de ani din Vatra Moldoviței.

După ce polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, șoferul nu s-a conformat și a continuat deplasarea, fiind urmărit de echipaj pe o distanță de aproximativ 500 de metri. În încercarea de a scăpa, acesta a virat pe un drum pietruit și a continuat să conducă încă 200 de metri, după care a abandonat autoturismul și a încercat să fugă pe jos, traversând albia râului Ciumârna și intrând în fondul forestier. Polițiștii au reușit să-l prindă și să-l imobilizeze.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ pentru toate substanțele interzise.

Tânărul a refuzat recoltarea de mostre biologice la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, refuzul său fiind consemnat de cadrele medicale.

În baza probelor adunate, sâmbătă s-a dispus continuarea urmăririi penale sub acuzația de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost escortat pentru a fi depus în arestul CRAP Neamț.


Intră acum și în grupul de