Intră acum și în grupul de
În cadrul activităţilor de sprijinire şi integrare a tinerilor aflaţi în situaţii de risc social a fost creat proiectul “START în CARIERĂ”, finanţat de Consiliul Judeţean Suceava, prin care membrii Euroactiv vor beneficia de gratuite în ceea ce priveşte urmarea cursurilor auto şi pentru obţinerea permisului european ECDL.
Prin intermediul unui comunicat de presă ce poartă semnătura prof. Mihai Greciuc, preşedinte al Asociaţiei de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate Euroactiv, respectiv a lui Romeo Irinel Bolohan, în calitate de coordonator al proiectului, am fost informaţi că:
„Euroactiv derulează în prezent activităţile proiectului << START în CARIERĂ >> , finanţat de Consiliul Judeţean Suceava.
Activităţile proiectului se desfăşoară în perioada 1.08 – 1.12.2011 şi are ca scop formarea tinerilor proveniţi din sistemul de protecţie socială. Activităţile proiectului sunt: selectarea grupului ţintă care să beneficieze de cursurile unei şcoli de şoferi şi de cursuri de iniţiere şi utilizare a unui computer, cursuri pentru obţinerea Permisului Auto, cursuri pentru obţinerea Permisului European ECDL (de utilizare a computerului).
Proiectul a început în data de 1 august când a avut loc deschiderea oficială, la care au fost prezenţi cei 6 tineri recomandaţi de către şefii Centrelor de Plasament „Speranţa” – Suceava, „Mihail şi Gavril” – Solca, Serviciul de tip alternativ – Fălticeni şi „Micul Prinţ” – Suceava.
Cabinetele individuale din Policlinica Judeţeană Suceava prin coordonatoarea unităţii medicale de către dr. Adriana Istocescu şi psiholog Gheorghe Hasovschi, au sprijinit tinerii din grupul ţintă să facă fişa medicală cuprinzând toate examenele medicale şi fişa psihologică în vederea întocmirii dosarului pentru obţinerea permisului auto. Serviciile oferite de aceşti domni au fost gratuite, iar cu ajutorul lor, cei 6 tineri au întocmit dosarul în vederea obţinerii Permisului Auto, categoria B.
Conform Contractului de Finanţare cu nr. 7219/15.07.2011 încheiat între Asociaţia Euroactiv Suceava şi Consiliul Judeţean, s-au identificat trei şcoli de şoferi, respectiv Şcoala de Şoferi Auto Sette prin bunăvoinţa lui Constantin Alecsa, care furnizează serviciile de şcolarizare pentru cei 6 tineri care urmează în prezent cursurile acestei şcoli de şoferi. Tinerii din grupul ţintă vor beneficia de 22 de ore de legislaţie, 30 de ore de conducere şi vor folosi şi un simulator auto.
Din septembrie alţi tineri din ani terminali, care se pregătesc să părăsească sistemul de protecţie socială vor beneficia de cursuri de utilizare a unui computer şi vor parcurge un număr de 7 module. După parcurgerea celor 7 module aceştia vor obţine Permisul European de Conducere a Computerului ECDL. Prof. Narcisa Daniela Ştefănescu, vicepreşedinte al Asociaţiei Euroactiv va sprijini aceşti tineri să beneficieze de cursurile ECDL în vederea obţinerii permisului de utilizare a computerului”, se precizează în comunicatul de presă.
În document se mai arată că beneficiarii proiectului sunt: Florin Burlacu – asistat al apartamentului social 2 – Fălticeni, student în anul III la Facultatea de Inginerie Alimentară, Sergiu Crăciun – asistat al Centrului de Plasament „Mihail şi Gavril” – Solca, absolvent al Facultăţii de Literedin cadrul USV, Dan Mircea Nistor – asistat al apartamentului social 2 – Fălticeni, student în anul III la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Suceava, Cosmin Emanuel Sposob – provenit din sistem, elev în anul II la Şcoala Sanitară Postliceală Cristiana – Suceava, Cristina Stipniţchi – absolventă a universităţii sucevene, facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea Finanţe Bănci – asistată a Centrului de Plasament „Speranţa” – Suceava, Roxana Pojoga – de la Centrul de Plasament de tip familial „Micul Prinţ”, elevă în ultimul an la Liceul cu Program Sportiv – Suceava.
Potrivit informării, cu sprijinul conducerii Consiliului Judeţean Suceava, grupul ţintă al acestui proiect (tineri din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate) vor beneficia de Permis de Conducere şi Permis European ECDL.
Pe lângă aceste activităţi de şcolarizare, tinerii vor învăţa să editeze un Curriculum Vitae, să se prezinte în faţa unui angajator, vor deprinde practic conduita ce trebuie abordată în faţa posibililor angajatori în vederea obţinerii unui loc de muncă.
Tinerii din grupul ţintă au certificat prin adeverinţe eliberate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, faptul că provin din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate.
Intră acum și în grupul de