Șofer beat și fără permis reținut în arest după ce a fost depistat circulând haotic pe DJ 178D, în Cajvana


Intră acum și în grupul de

În dimineața zilei de 18 august 2024, în jurul orei 04:20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Cajvana și Poliției orașului Solca, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 178D, au oprit pentru control un autoturism marca Volkswagen Passat. Vehiculul, care se deplasa haotic dinspre satul Arbore către Cajvana, a atras atenția oamenilor legii prin faptul că încălca marcajul longitudinal ce separă sensurile de mers și acționa frâna repetat și nejustificat. De asemenea, plăcuța de înmatriculare din spate era neconformă.

După oprirea regulamentară a vehiculului, polițiștii au constatat că șoferul, identificat ca fiind un bărbat  în vârstă de 31 de ani, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, acesta emana halenă alcoolică, fiind testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor, s-a confirmat că bărbatul nu posedă permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, infracțiuni prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

În urma discuțiilor purtate cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, prin ordonanța organului de cercetare penală s-a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, acesta fiind escortat către C.R.A.P. Neamț.


Intră acum și în grupul de