Motociclist fără permis și sub influența alcoolului, oprit de poliție în Zvoriștea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați, duminică seara în jurul orei 25:52 printr-un apel la 112 despre faptul că un bărbat conduce o motocicletă sub influența alcoolului pe raza satului Poiana, comuna Zvoriștea.

Patrula s-a deplasat imediat la fața locului, iar la ora 23:00, pe drumul comunal DC54, au observat o motocicletă venind din sens opus. Polițiștii au oprit vehiculul folosind semnalele acustice și luminoase. Conducătorul motocicletei, un bărbat de 44 de ani din comuna Zvoriștea, nu avea asupra sa documente personale sau ale vehiculului. Verificările ulterioare în bazele de date au arătat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, bărbatul a recunoscut că motocicleta nu este înmatriculată și că a achiziționat-o pentru 500 de euro, fără documente de proveniență. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la UPU Suceava pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor, s-a confirmat că motocicleta nu este înmatriculată sau înregistrată pentru a circula pe drumurile publice.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de