Accident la Horodniceni: Un tractorist băut și fără permis a lovit o autoutilitară în timp ce se uita în spate după alt autovehicul


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Fălticeni a fost alertată, luni după amiaza, prin 112 despre un incident rutier pe DJ 209A, în satul Mihăiești, comuna Horodniceni. Un apelant a raportat că un tractor i-a lovit mașina, iar șoferul vehiculului agricol părea să fie sub influența alcoolului.

Patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală s-a deplasat la fața locului și a constatat că incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Conform declarațiilor, apelantul, care conducea o autoutilitară marca Iveco, circula regulamentar când un tractor care a depășit axul drumului l-a lovit frontal și lateral.

Șoferul tractorului a recunoscut că, în timp ce conducea, s-a uitat în spate la un alt vehicul, moment în care a depășit linia continuă și a provocat coliziunea. Testele cu aparatul alcooltest au indicat un rezultat negativ pentru șoferul autoutilitarei, dar un rezultat pozitiv de 0,34 mg/L alcool pur în aerul expirat pentru șoferul tractorului.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că șoferul tractorului nu deține permis de conducere și că vehiculul agricol nu era înregistrat sau înmatriculat. A fost deschis un dosar penal pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Cazul va fi investigat de lucrătorii Postului de Poliție Horodniceni.


Intră acum și în grupul de