Un adolescent s-a înecat într-un iaz din Sârghiești


Intră acum și în grupul de

Secția 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată, vineri, , în jurul orei 13:50,prin apelul de urgență 112 despre un incident tragic petrecut în localitatea Sârghiești, comuna Todirești, județul Suceava. Apelul a fost făcut de către un localnic, care a raportat că o persoană s-a înecat într-un iaz aflat pe proprietatea sa.

Conform primelor cercetări, personalul medical de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava a intervenit rapid la fața locului, unde a încercat manevre de resuscitare asupra unui tânăr scos din iaz. Incidentul a avut loc pe o proprietate privată care include un spațiu de agrement amenajat cu foișor, grătar și iaz. Echipajul de urgență a fost sprijinit de un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul Primăriei Comunei Todirești.

Din verificările preliminare s-a stabilit că tânărul, în vârstă de 17 ani, venise la proprietate împreună cu unchiul său, în scop personal. În ciuda avertismentelor, acesta a intrat în apă, dar, din nefericire, s-a înecat la scurt timp. Unchiul său și proprietarul au reușit să-l scoată din apă și au încercat să-l resusciteze înainte de sosirea echipajelor medicale.

Deși manevrele de resuscitare au fost aplicate timp de mai bine de o oră, în jurul orei 15:05, medicii au fost nevoiți să constate decesul tânărului, diagnosticat preliminar cu stop cardio-respirator prin submersie.

Cadavrul a fost examinat, fără a se constata urme de violență sau alte leziuni care să ridice suspiciuni. Totuși, pentru stabilirea exactă a cauzei morții, urmează să fie efectuată necropsia. Poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”.


Intră acum și în grupul de