Incident violent într-o pădure din Horodnic de Sus: Un pădurar amenințat și un suspect reținut


Intră acum și în grupul de

La data de 24 august 2024, în jurul orei 10:30, un pădurar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum forestier din Cantonul Silvic Petrișor, în comuna Horodnic de Sus, a descoperit două atelaje hipo care intraseră în fondul forestier fără permisiune. În urma acestei constatări, pădurarul a încercat să discute cu persoanele implicate, cerându-le să părăsească zona.

Una dintre persoanele aflate într-unul dintre atelaje, un bărbat în vârstă de 31 de ani din Horodnic de Sus, a reacționat violent. Acesta a adresat amenințări pădurarului și a lovit cu un lanț capota mașinii de serviciu, un Nissan Patrol, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei. În fața acestei agresiuni, pădurarul s-a retras și a sesizat ulterior incidentul la poliție.

Suspectul a părăsit locul faptei, dar a fost identificat ulterior de către polițiști în aceeași zonă forestieră, unde a fost găsit și cu o drujbă, care a fost ridicată pentru cercetări. Având în vedere gravitatea faptelor, pădurarul a depus o plângere pentru infracțiunile de ultraj și distrugere.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fiind deschis un dosar penal pentru cele două infracțiuni. După administrarea probelor, a fost dispusă reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Bistrița Năsăud, urmând ca cercetările să continue pentru stabilirea tuturor circumstanțelor incidentului.


Intră acum și în grupul de