Control judiciar pentru un bărbat din Fălticeni acuzat de conducere fără permis și sub influența alcoolului


Intră acum și în grupul de

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus măsura preventivă a controlului judiciar față de un bărbat reținut anterior pentru 24 de ore, a anunțat, marți, unitatea de parchet.

Bărbatul este acuzat de comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Incidentul care a dus la aceste acuzații a avut loc la data de 11 august 2024, în jurul orei 12:40, când bărbatul, având dreptul de a conduce suspendat, a fost surprins conducând un autoturism pe drumurile publice dintr-o localitate rurală. Testele de alcoolemie efectuate au indicat valori de 3,87 g‰ (proba I la ora 14:10) și 3,65 g‰ (proba a II-a la ora 15:10), alcool în sânge depășind cu mult limita legală. În urma acestei acțiuni, bărbatul a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Autoritățile subliniază că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având rolul de a asigura cadrul necesar administrării probatoriului. Aceste măsuri nu încalcă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.


Intră acum și în grupul de