Bărbat din Frătăuții Noi arestat preventiv pentru viol, amenințare și conducere sub influența alcoolului


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a anunțat printr-un comunicat de presă că procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului L.V. pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol”, „amenințare” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Conform anchetei, la data de 21 august 2024, între orele 12:00 și 17:30, în timp ce se afla la o anexă gospodărească din comuna Frătăuții Noi, sat Costișa,  inculpatul, aflat în stare de ebrietate, și-a imobilizat soția, de care este despărțit în fapt, folosindu-se de o chingă textilă. Victima a fost legată cu mâinile de un gard, iar ulterior, sub amenințarea unui cuțit și a unui dispozitiv electroșoc, a fost constrânsă să întrețină raporturi sexuale normale, orale și anale cu acesta. După ce victima a reușit să scape, inculpatul a urmărit-o cu un autoturism marca Citroen, continuând să o amenințe cu moartea.

Urmărirea a avut loc pe drumurile publice din satul Costișa, în timp ce inculpatul conducea sub influența alcoolului. Testat cu aparatul etilotest Drager, s-a constatat o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la Spitalul Municipal Rădăuți, i-au fost prelevate două mostre biologice, rezultând o alcoolemie de 1,88‰ la ora 20:40 și 1,71‰ la ora 21:40.

Procurorul de caz a propus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, solicitare care a fost admisă de Judecătoria Rădăuți. Măsura preventivă va fi valabilă până la data de 21 septembrie 2024.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a răspunderii judiciare a inculpatului.


Intră acum și în grupul de