Un bărbat din Zvoriștea este acuzat că a furat porumb de pe terenul pe care îl deține


Intră acum și în grupul de

Secția de Poliție Rurală (SPR) 8 Adâncata a fost sesizată marți după amiaza prin intermediul 112 de către un locuitor al satului Zvoriștea, despre faptul că o persoană necunoscută îi sustrage porumb de pe un câmp aflat în proprietatea sa.

Patrula de poliție s-a deplasat imediat la fața locului. Apelantul se afla la Spitalul Județean Suceava pentru probleme medicale și nu era prezent la locul incidentului.

În urma verificărilor, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din satul Buda, comuna Zvoriștea, care culegea porumb de pe terenul în cauză.

Întrebat despre proprietatea terenului cultivat cu porumb, bărbatul a declarat că terenul, cu o suprafață de 0,72 hectare, îi aparține conform unui plan de amplasament. El a menționat că nu a cultivat terenul respectiv de mai mulți ani, dar în primăvara anului 2024 a arat terenul fără să-l însămânțeze cu vreo cultură.

Reclamantul, însă, a lucrat acest teren de mai mulți ani și, în 2024, a plantat porumb pe suprafața respectivă. Cu toate acestea, la momentul recoltării, bărbatul de 62 de ani a fost cel care a venit să culeagă porumbul.

În urma acestei situații confuze, poliția i-a adus la cunoștință bărbatului că se va întocmi un dosar penal pentru infracțiunea de „furt”, urmând ca acesta să fie soluționat conform procedurilor legale.


Intră acum și în grupul de