Un tânăr beat și fără permis din Pojorâta a ajuns în arest. El a furat mașina bunicului și a condus pe DN 17 în stil agresiv până când a provocat un accident


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au continuat cercetările într-un caz de sustragere a unui autoturism de pe raza comunei Pojorâta, reușind să identifice autorul faptei și împrejurările în care acesta a acționat.

Investigațiile au relevat că, în seara de 24 august 2024, în jurul orei 21:15, un tânăr de 26 de ani din comuna Pojorâta a sustras fără drept un autoturism marca Dacia Logan, care aparținea bunicului său, de la locuința acestuia din satul Valea Putnei. Acesta a folosit cheia originală pentru a deschide portierele și a porni motorul și a pătruns ilegal la domiciliul bunicului său pentru a comite furtul.

Totodată, s-a stabilit că în perioada 24 august, ora 21:30 – 25 august, ora 03:30, tânărul, care nu posedă permis de conducere, a condus autoturismul pe DN 17, în mod repetat, adoptând un stil de condus agresiv, după ce consumase băuturi alcoolice. În timpul unei manevre riscante de tip drift, în încercarea de a vira la stânga, suspectul a pierdut controlul vehiculului și a intrat în stația de carburanți din Pojorâta, lovind o bordură și provocând distrugerea anvelopelor și a altor componente ale mașinii.

Proprietarul autoturismului, bunicul suspectului, a depus o plângere prealabilă și s-a constituit parte civilă în procesul penal, solicitând despăgubiri în valoare de 2000 lei.

Față de suspect s-a confirmat continuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de „furt între rude în scop de folosință”, „conducere fără permis” și „distrugere”. După audierea sa în calitate de suspect, s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Bistrița-Năsăud.

Cazul va fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, urmând să se decidă asupra punerii în mișcare a acțiunii penale și asupra eventualei impuneri a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Intră acum și în grupul de