Doi răniți după ce un ATV s-a răsturnat în șanț la Coșna. Conducătorul ATV-ului a fost reținut în arest pentru că a condus beat și fără permis


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Coșna, aflat miercuri după amiaza la ghidonul unui ATV marca Snarler, a pierdut controlul asupra vehiculului pe DJ172, răsturnându-se într-un șanț de pe marginea drumului județean. Alături de acesta se afla un pasager, un alt bărbat din aceeași localitate. În urma accidentului, pasagerul a fost rănit și transportat de urgență la C.P.U. Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul ATV-ului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. În plus, verificările efectuate de Poliția Română au relevat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar ATV-ul pe care îl conducea nu era înmatriculat sau înregistrat.

Conducătorul ATV-ului a fost diagnosticat cu răni ușoare, inclusiv plăgi escoriate la genunchiul stâng, antebrațul drept și piramida nazală, însă nu a necesitat internare. Pasagerul, în vârstă de 47 de ani, a suferit contuzii abdominale și la nivelul bazinului și a fost transportat la UPU Suceava pentru investigații suplimentare.

Poliția a dispus reținerea șoferului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta urmând a fi condus sub escortă la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud. După consultarea procurorului de caz, urmează să se decidă dacă va fi instituită măsura controlului judiciar asupra suspectului.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv „vătămare corporală din culpă,” „conducerea unui autovehicul neînmatriculat,” „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere,” și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.” Cercetările sunt în desfășurare, fiind efectuate de Compartimentul Rutier Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de