Suspect reținut pentru 24 de ore la Rădăuți în urma unor infracțiuni grave la regimul rutier


Intră acum și în grupul de

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a anunțat vineri că s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului A.I.I., începând cu data de 30 august 2024 și până la data de 31 august 2024.

Potrivit sursei citate, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului A.I.I. pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. Aceste fapte au fost comise la data de 26 august 2024, când inculpatul, deși avea dreptul de a conduce suspendat în urma unor infracțiuni anterioare, a condus un autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, folosind plăcuțe de înmatriculare false atribuite altui vehicul.

Procurorul a constatat că prin aceste acțiuni a fost creată o stare de pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice, caracterul grav al infracțiunilor și pericolul social amplificat justificând astfel măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă pentru clarificarea tuturor circumstanțelor și stabilirea răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de