Polițiștii suceveni investighează moartea unui pui de vulpe în Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Suceava a început, joi, o anchetă privind moartea unui pui de vulpe, incident ce a stârnit controverse în municipiul Vatra Dornei.

Ancheta a fost declanșată ca urmare a unei postări de pe platforma de socializare Facebook efectuată de Asociația „Casa lui Patrocle”. Conform informațiilor prezentate de asociație, în data de 28 august 2024, reprezentanții Primăriei Municipiului Vatra Dornei au solicitat relocarea unui pui de vulpe care se afla pe domeniul public al localității. Animalul a fost capturat și tranchilizat cu ajutorul unor săgeți cu tranchilizant, însă, în urma acestui procedeu, vulpea a decedat. Cadavrul a fost ulterior aruncat în buncărul de gunoi din curtea primăriei, fiind descoperit ulterior de autorități.

Cadavrul vulpei a fost transportat la D.S.V.S.A. Suceava pentru a fi supus unor examene amănunțite. În prezent, se efectuează un examen anatomopatologic, unul virusologic pentru detectarea rabiei și un examen toxicologic pentru a stabili dacă moartea animalului a fost cauzată de o supradoză de tranchilizant.

În acest context, s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”. Ancheta este coordonată de Biroul pentru Protecția Animalelor Suceava sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de