Un mărginean beat, oprit de poliție din drumul spre Italia. El mai avea în mașină trei consăteni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Marginea care, sâmbătă dimineața se pornise cu mașina spre Italia, a fost depistat beat la volan.

O patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit la ora 4:02 regulamentar un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, care circula pe DN 17A, pe raza comunei Marginea. Vehiculul se deplasa din direcția municipiului Rădăuți spre comuna Vatra Moldoviței.

Conducătorul auto, un bărbat din comuna Marginea, a fost legitimat și a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului. În mașină se aflau încă trei pasageri, toți localnici din Marginea.

Polițiștii au observat că șoferul emana halenă alcoolică și prezenta un comportament deviant, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În consecință, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge pentru stabilirea nivelului de alcoolemie, cu consimțământul său. El a declarat că a consumat două pahare de pălincă în seara precedentă și că intenționa să se deplaseze împreună cu pasagerii săi spre Torino, Italia.

În acest caz, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal. Cercetările continuă, fiind efectuate de către lucrătorii Secției 3 Poliție Rurală Marginea.


Intră acum și în grupul de