Doi tineri din Ialomița, amendați la Vatra Dornei pentru cerșetorie sub pretextul strângerii de fonduri


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Vatra Dornei au identificat, sâmbătă la prânz, un autoturism marca BMW cu numere de Bulgaria pe strada Republicii din municipiu. În urma verificărilor, au fost legitimați doi ocupanți ai vehiculului doi tineri de 28 și 27 de ani, ambii cu domiciliul în comuna Bărbulești, județul Ialomița.

Cei doi au spus că se deplasează pe teritoriul României și solicită sume de bani de la persoanele aflate în preajma marilor magazine, pretinzând că reprezintă „Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”. Cu toate acestea, în urma interogării, aceștia au recunoscut că nu fac parte din nicio asociație înregistrată legal și că fondurile colectate erau destinate uzului personal.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional conform Legii 61/1991, republicată, art. 2, pct. 3, care sancționează apelarea la mila publicului de către persoane apte de muncă.

Polițiștii arată importanța verificării legitimității organizațiilor care solicită donații și necesitatea unei vigilențe sporite din partea cetățenilor în fața unor astfel de activități frauduloase.


Intră acum și în grupul de