Vandalism și furt în Vatra Dornei: Doi adolescenți au forțat geamurile unor autovehicule parcate și au furat bunuri din interior


Intră acum și în grupul de

Poliția municipiului Vatra Dornei a fost alertată, duminică dimineața în jurul orei 6:00,  de un localnic în legătură cu un act de vandalism asupra unui autovehicul.

Conform declarațiilor acestuia, în timp ce se afla în apartamentul său de pe strada Podu Verde, a auzit zgomote suspecte venind din parcarea imobilului. Ieșind pe balcon el a observat două persoane necunoscute lângă o autoutilitară care aparține vecinului său în vârstă de 54 de ani, iar una dintre aceste persoane a spart geamul lateral stânga al vehiculului.

Cei doi suspecți au fugit imediat de la locul faptei, pe strada Podu Verde, înainte ca apelantul să poată interveni. Proprietarul autoutilitarei nu a putut fi contactat, deoarece se află plecat din localitate.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiști a fost identificat un tânăr de 17 ani din comuna Șaru Dornei care a recunoscut implicarea sa în vandalizarea autoutilitarei, declarând că a acționat împreună cu un băiat de 15 ani din municipiul Vatra Dornei. În plus, acesta le-a spus polițiștilor despre alte două vehicule din aceeași zonă, din care adolescentul de 15 ani a sustras bunuri prin forțarea geamurilor.

Ambii făptași sunt minori, iar prejudiciul a fost recuperat. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru „tentativă la furt calificat” și „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de