Fetiță de doi ani din Frătăuții Noi în comă la spital după ce mama a i-a aplicat pe cap o soluție de uz veterinar împotriva păduchilor


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălănești au fost informați, luni seara, de Spitalul Municipal Rădăuți că la Compartimentul de Primiri Urgențe a fost adusă o fetiță de doi ani, aflată în stare comatoasă și prezentând simptome de intoxicație cu o substanță destinată tratării animalelor.

Conform cercetărilor efectuate, incidentul s-a petrecut în comuna Frătăuții Noi, în jurul orei 17:00.

Fetița s-a jucat cu animelele din curte, iar mama copilului a aplicat pe scalpul acestuia o soluție numită Diazol, destinată exclusiv uzului veterinar, după ce a observat că micuța avea mâncărimi.

Substanța respectivă se recomandă pentru controlul şi tratamentul scabiei (sarcoptică, psoroptică, chorioptică, demodecică) şi a ectoparazitismului produs de căpuşe, păduchi, purici şi alte insecte la bovine, ovine, caprine şi suine.

Starea copilului s-a agravat rapid, iar acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu stare comatoasă, intoxicație cu substanțe organo-fosforice și pneumonie de aspirație. Ulterior, fetița a fost transferată la Spitalul Județean Suceava, urmând să fie transportată de un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași pentru tratament de specialitate.

Poliția a deschis un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a fost notificată pentru a evalua situația și a lua măsurile necesare.


Intră acum și în grupul de