Șofer beat și fără permis, reținut de poliție după o urmărire pe străzile din Vicovu de Sus. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus au observat marți dimineața în jurul ore 2:40 un autoturism marca Mitsubishi, cu numere de înmatriculare din Marea Britanie, care circula haotic pe strada Calea Cernăuți, din direcția comuna Vicovu de Jos către comuna Straja. Conducătorul auto a ignorat semnalul regulamentar de oprire efectuat de polițiști, continuându-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 1,5 km.

După ce a virat pe strada Prieteniei din Vicovu de Sus și a parcurs încă 500 de metri, autoturismul a fost blocat de autospeciala de poliție. La fața locului, polițiștii au constatat că în autoturism se aflau două persoane de sex masculin care încercau să-și schimbe locurile între ele. Șoferul autoturismului, identificat ulterior ca fiind un bărbat de 35 de ani din Vicovu de Sus, N.I., a fost surprins încercând să se mute pe bancheta din spate. Ambele persoane aflate în autoturism erau în stare de ebrietate.

Șoferul nu a putut prezenta documentele de identitate sau cele ale autoturismului, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că dreptul său de a conduce era anulat. Testat cu aparatul etilotest, acesta a înregistrat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deși a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, a refuzat prelevarea acestora.

În urma incidentului, poliția a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Având în vedere gravitatea faptelor, a fost dispusă reținerea șoferului pentru 24 de ore.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus în acest caz plasarea suspectului sub control judiciar pentru 60 de zile.


Intră acum și în grupul de