Un bărbat din Gura Humorului a fost înșelat cu 4000 de lei la achiziționarea unui telefon contrafăcut


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată, marți după amiaza, de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în Gura Humorului, care a reclamat că a fost victima unei escrocherii. Bărbatul a declarat că, în cursul lunii august, a fost înșelat cu suma de 4000 de lei în urma achiziționării unui telefon contrafăcut, marca Samsung Galaxy S24 Ultra, prin intermediul unei platforme de vânzări.

Potrivit investigațiilor, la data de 23 august 2024, în jurul orei 19:00, bărbatul a găsit un anunț pe o platformă de vânzări pentru un telefon Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black. După ce a luat legătura cu vânzătorul, identificat sub numele „Alexandru Marcu”, prin mesageria aplicației și ulterior prin WhatsApp, acesta a fost convins să achiziționeze telefonul, fiind asigurat că produsul este original și că a fost achiziționat de la un magazin online cunoscut. Pentru a susține această afirmație, vânzătorul i-a trimis o fotografie a unei facturi din 25 iunie 2024.

Încrezător, bărbatul a fost de acord să cumpere telefonul prin intermediul serviciului de curierat optând și pentru serviciul „verificare colet la livrare”. Pe 28 august 2024, la ora 13:06, acesta a primit coletul și, deși i s-a părut că telefonul este original, după câteva utilizări, dispozitivul a început să nu mai funcționeze.

La data de 3 septembrie 2024, în jurul orei 11:30, bărbatul s-a deplasat la un service GSM pentru a verifica autenticitatea telefonului. Reprezentantul service-ului i-a confirmat că telefonul era, de fapt, o replică foarte bine realizată. Când a încercat să-l contacteze pe vânzător, acesta nu mai era disponibil, iar anunțul de pe platforma de vânzări fusese șters și contul suspendat.

Valoarea prejudiciului a fost evaluată la 4000 de lei. Poliția Municipiului Suceava continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune


Intră acum și în grupul de