Accident rutier la Horodnic de Jos provocat de un șofer sub influența alcoolului


Intră acum și în grupul de

Poliția a fost sesizată, sâmbătă seara, printr-un apel la 112 cu privire la un accident rutier soldat cu pagube materiale, produs de un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Conform verificărilor poliției, accidentul s-a petrecut în jurul orei 21:00, pe DN 2H, în localitatea Horodnic de Jos. Astfel, un șofer aflat la volanul unui autoturism marca Opel, circula dinspre Gălănești spre Horodnic de Jos, când autoturismul său a fost acroșat de un Land Rover  condus neregulamentar de către un bărbat care a pătruns pe contrasens. În urma coliziunii, ambele vehicule au suferit avarii minore.

După accident, șoferul Land Rover a părăsit locul incidentului, conducând autoturismul aproximativ 1 km, până când a fost nevoit să oprească din cauza unei defecțiuni tehnice, respectiv o pană la roata din față. Ambii șoferi au fost identificați de poliție la fața locului.

Primul șofer a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l. În schimb, șoferul Land Rover a înregistrat o alcoolemie de 1,00 mg/l. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru prelevarea probelor biologice, însă a refuzat recoltarea și a devenit agresiv verbal.

Ca urmare a comportamentului agresiv și tulburărilor manifestate șoferul a fost internat la Secția Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Poliția s-a autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de