Șofer fără permis, prins de polițiști în timp ce făcea drift-uri în centrul Sucevei. El este cercetat penal și a primit amendă de aproape 2000 de lei


Intră acum și în grupul de

O patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza de competență, a observat, luni dimineața la ora 4:00, un autoturism alb care efectua o manevră controlată de tip drift într-un sens giratoriu din apropierea unui restaurant din centrul Sucevei.

Polițiștii au procedat la oprirea autoturismului VW Golf, utilizând semnalul regulamentar. Ei au solicitat conducătorului auto documentele personale și cele ale vehiculului. Acesta a prezentat certificatul de înmatriculare al autoturismului, precizând că nu avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere, dar le-a declarat că acestea se află la domiciliu.

După verificările efectuate în baza de date, s-a constatat că șoferul nu deținea permis de conducere. În urma controlului vehiculului, în torpedou a fost găsit un proces verbal anterior, precum și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, care fusese reținut pe motiv că nu a oprit la pasajul de cale ferată, semibarierele fiind în coborâre, fără drept de circulație.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost testat și cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind de asemenea negativ. Persoana a fost condusă la sediul Poliției Municipiului Suceava pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”, conform articolului 335, alineatul 1 din Codul Penal. Cercetările sunt în desfășurare la Biroul Rutier. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 1.980 lei pentru abaterile rutiere comise.


Intră acum și în grupul de