Bărbat din Bălcăuți depistat băut în trafic după ce a fost reclamat de o femeie la casa căreia a făcut scandal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Bălcăuți a fost depistat, duminică seara, băut în trafic, după ce a fost reclamat la 112 de o femeie la locuința căreia făcuse scandal.

Astfel, duminică, în jurul orei 20:35, un bărbat a condus un autoturism marca Audi A3 pe un drum comunal din satul Negostina, comuna Bălcăuți,  oprind în fața locuinței unei femei, unde a intrat fără drept în curtea acesteia, afirmând că dorește să discute cu soțul ei în urma unui conflict verbal avut mai devreme în aceeași zi.

Femeia nu a ieșit din locuință, deoarece soțul ei nu se afla la domiciliu și a auzit zgomote în curte. După ce bărbatul a părăsit locul, aceasta a apelat la 112, suspectând că persoana în cauză se afla sub influența alcoolului.

Ulterior, bărbatul a fost identificat de polițiști și i s-au solicitat documentele personale și cele ale autoturismului. Acesta a prezentat certificatul de înmatriculare, însă a declarat verbal că nu are asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate. Verificările din baza de date au confirmat că acesta deține permis de conducere valabil.

Deoarece emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. El și-a dat consimțământul pentru recoltarea probelor biologice, iar la Spitalul de Boli Cronice Siret i-au fost prelevate două mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, femeia a fost informată că are dreptul să solicite un ordin de protecție, însă în urma evaluării riscului, nu a fost identificat un pericol iminent. I s-a înmânat o cerere pentru emiterea ordinului de protecție, în cazul în care dorește să se adreseze Judecătoriei Rădăuți.

În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, conform articolului 336, alineatul 1 din Codul Penal, și „violarea de domiciliu”, conform aceluiași articol.


Intră acum și în grupul de