Patru vaci din rasa Angus au murit în condiții încă neelucidate la o fermă din Găinești


Intră acum și în grupul de

Polițiștii SPR 7 Mălini au fost sesizați, luni, de un bărbat de 39 de ani din satul Găinești, comuna Slatina cu privire la faptul că la ferma sa de bovine au decedat patru vaci din rasa Angus.

La fața locului s-a prezentat medicul veterinar de circumscripție care a procedat la examinarea celor patru bovine din specia Angus, fiind însemnate cu  crotalii la nivelul urechilor și la recoltarea de probe, necesare pentru examinarea anotomopatologică cât și toxicologică a acestora, pe care le va transporta la DSVSA Suceava în vederea efectuării examinărilor necesare pentru stabilirea cauzelor mortilor animalelor.

Cu ocazia verficărilor efectuate la fața locului de către medicul veterinar acesta a constatat faptul că animalele nu au prezente pe suprafața corpului urme de vătămări sau leziuni și de asemenea nici simptome vizibile ca urmare a unei otrăviri, respectiv spumozități de culoare albicioasă la nivelul botului.

Proprietarul fermei nu suspectează nicio persoană de comiterea faptei, nu are niciun indiciu în acest sens și nu se află în relații tensionate sau conflictuale cu nicio persoană.

Probele recoltate de către medicul veterinar de circumscripție au fost transportat la sediul D.S.V.S.A. Suceava în vederea efectuării examenului anatomopatologic și toxicologic în cauză.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.


Intră acum și în grupul de