Dosar penal pentru distrugere după un incendiu de vegetație în zona  „Dealul Lupului” aparținând Ocolului Silvic Solca


Intră acum și în grupul de

Poliția orașului Solca a fost sesizată, luni la ora 18:00, prin 112, de către inginerul silvic al Ocolului Silvic Solca, despre faptul că are loc un incendiu de vegetație în zona denumită popular  „Dealul Lupului”.

Accesul către fondul forestier afectat de incendiu se face printr-un drum comunal necalsificat care  face legătura  Orașului Solca cu comuna Poieni – Solca.

În urma deplasării la fața locului polițiștii au constatat că incendiul se manifesta la vegetația uscată și  la o suprafață de pădure, ambele care aparțin Ocolului Silvic Solca.

Incendiul a fost  lichidat  de către lucrătorii din cadrul I.S.U. Suceava – Garda de Intervenție Solca și din cadrul S.V.S.U. Arbore.

În urma lichidării incendiului a fost distrusă o suprafață de aproximativ 5 hectare, din care 480 ari de vegetație uscată alcătuită din ierburi și 20 de ari de suprafață unde erau plantați arbori din specia rășinoaselor, prejudiciul cauzat fiind estimat la suma de 6000 lei.             

Lucrătorii din cadrul I.S.U. Suceava- Garda de Intervenție Solca  au precizat că împrejurarea posibilă producerii incendiului este „neglijenta – focul deschis în spații deschise”. 

Cauza a fost discutată și cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți care a dispus efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.


Intră acum și în grupul de