Rețineri și plasare sub control judiciar după o agresiune produsă în urmă cu zece zile în Pătrăuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost alertați în data de 2 septembrie în jurul orei 22:00 prin 112 de un bărbat de 37 de ani din satul Pătrăuți care a reclamat că a fost agresat fizic de două persoane cunoscute din aceeași localitate. Incidentul s-a petrecut în apropierea unui magazin din zonă, în urma unui conflict anterior dintre părți.

Din cercetările efectuate la fața locului, s-a stabilit că, în jurul orei 22:00, victima se deplasa pe jos împreună cu cumnatul său, un bărbat de 28 de ani. În zona intersecției din apropierea magazinului „La Cuță”, aceștia s-au întâlnit cu doi localnici, cu care avuseseră anterior o altercație în cursul zilei. Cei doi agresori, aflați sub influența băuturilor alcoolice, l-au lovit pe reclamant, iar unul dintre aceștia a primit sprijinul celuilalt atacator.

Agresorii au fost identificați ca fiind doi bărbați de 24 și 25 de ani, ambii din Pătrăuți. Victima a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu, însă a fost informată cu privire la posibilitatea solicitării unui ordin de protecție prin instanță.

La data de 9 septembrie 2024, în urma investigațiilor desfășurate, s-a administrat probatoriul, iar autoritățile au decis continuarea urmăririi penale împotriva tuturor celor implicați. Cei doi agresori principali, în vârstă de 24 și 25 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și escortați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.

Victima și cumnatul său au fost audiați, fiind întocmite acte de urmărire penală pentru comiterea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. De asemenea, față de unul dintre agresori s-a dispus cercetarea și pentru infracțiunea de „distrugere”.

În urma acestor măsuri, pe 10 septembrie 2024, cei doi agresori reținuți au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. În cazul acestora, s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care ancheta va continua pentru clarificarea circumstanțelor și stabilirea responsabilităților penale.


Intră acum și în grupul de