Un muncitor forestier a murit la Broșteni după ce un arbore a căzut peste el


Intră acum și în grupul de

Poliția orașului Broșteni a fost alertată, miercuri dimineața, printr-un apel la 112 cu privire la un incident în care un muncitor a fost rănit grav după ce un arbore a căzut peste el.

La fața locului, echipa operativă a constatat că, în timpul lucrărilor de fasonare a unui arbore, victima a fost surprinsă de rotirea trunchiului în cădere, rămânând inconștientă. Manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical sosit la fața locului nu au avut succes, fiind declarat decesul.

Victima era angajată legal la o firmă care desfășura lucrări de exploatare forestieră în zona respectivă, în baza unei autorizații emise de către autoritățile silvice competente. Incidentul s-a petrecut pe terenul unei proprietăți private, administrat legal de Ocolul Silvic Broșteni.

Cercetările continuă sub coordonarea Poliției municipiului Vatra Dornei, fiind deschis un dosar penal pentru infracțiunile de „ucidere din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.” Totodată, a fost notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a participa la ancheta privind cauzele accidentului.

Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei pentru efectuarea autopsiei.


Intră acum și în grupul de