Furt de energie electrică depistat într-o gospodărie din Calafindești


Intră acum și în grupul de

Secția nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată, miercuri, prin apel la 112 de către un angajat al companiei de energie electrică S.C. DELGAZ GRID S.A. cu privire la un caz de furt de energie electrică în localitatea Calafindești.

Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că o intervenție neautorizată a fost realizată asupra instalațiilor electrice de la o locuință din localitate. În cadrul verificărilor, s-a descoperit o interceptare ilegală a branșamentului electric înainte de contor, mascată cu o țeavă de plastic, care permitea sustragerea de energie electrică fără înregistrare și facturare.

Angajații companiei de energie au întocmit un raport preliminar privind situația, însă prejudiciul nu a putut fi estimat la fața locului, urmând a fi calculat ulterior. Instalația clandestină a fost scoasă din funcțiune, iar rețeaua electrică a fost readusă la starea normală de funcționare.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de „furt”, conform Codului penal și legislației în vigoare. Cercetările vor fi continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Calafindești.


Intră acum și în grupul de