Un cal s-a electrocutat pe imașul comunal din Berchișești


Intră acum și în grupul de

La data de 12 septembrie 2024, în jurul orei 17:34, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați cu privire la un incident în care un cal a fost electrocutat pe un imaș comunal din Berchișești.

În urma investigațiilor, s-a constatat că un bărbat din aceeași localitate a lăsat calul său să pască pe imașul comunal, situat în apropierea locuinței sale. În jurul orei 17:30, acesta a fost informat de vecini că animalul a fost electrocutat de un cablu electric căzut la pământ, care traversa imașul.

La fața locului, polițiștii au găsit cadavrul calului, care nu prezenta urme vizibile de violență. În apropiere, un cablu electric era agățat de picioarele animalului. Din discuțiile purtate cu persoanele prezente, s-a stabilit că acest cablu era utilizat pentru alimentarea unei locuințe din zonă.

Procurorul de serviciu a dispus începerea cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de „Uciderea animalelor cu intenție, fără drept”,  urmând ca ancheta să fie soluționată procedural.


Intră acum și în grupul de