Un tânăr din Arbore a ajuns în arest după ce a provocat un accident cu ATV-ul pe care îl conducea băut și fără permis


Intră acum și în grupul de

La data de 12 septembrie 2024, în jurul orei 12:34, lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Arbore au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un ATV.

Conducătorul unui autoturism a declarat că, în timp ce se asigura pentru a intra pe strada 1 Decembrie 1918, un ATV s-a izbit în mașina sa, după care conducătorul ATV-ului și-a continuat deplasarea. În urma verificărilor, vehiculul a fost găsit pe o stradă din localitate, iar persoana aflată pe ATV a fost identificată. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a recunoscut implicarea în incident.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar ATV-ul nu era înmatriculat. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,20 mg/l în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Autoritățile au dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunile de „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și transportat sub escortă la centrul de reținere din cadrul IPJ Botoșani.

Cercetările continuă pentru clarificarea circumstanțelor și stabilirea răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de