Un bărbat a tăiat ilegal mai mulți arbori dintr-o pădure din Fântânele pentru a-și împrejmui terenul


Intră acum și în grupul de

Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată, joi, de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Adâncata cu privire la tăierea ilegală și sustragerea mai multor arbori dintr-o pădure situată în zona „La Manghiuc” din localitatea Stamate, comuna Fântânele.

În urma cercetărilor, s-a constatat că un bărbat din satul Stamate a tăiat ilegal, la data de 31 august 2024, trei arbori dintr-o proprietate privată și 13 arbori dintr-un fond forestier neadministrat. Dimensiunile cioatelor au fost cuprinse între 10 și 20 cm. Lemnul sustras a fost folosit pentru construirea unei împrejmuiri pe terenul său.

Pe proprietatea bărbatului au fost identificați 25 de stâlpi din lemn de jugastru, despre care s-a confirmat că provin din pădurea „La Manghiuc”. Acesta și-a recunoscut fapta, iar lemnul a fost lăsat în custodia sa pe durata investigațiilor.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național” și „furt de arbori”. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor detaliilor și responsabilităților.


Intră acum și în grupul de