Poliția Județeană Suceava anunță lansarea campaniei „Tăcerea e tot Violență. Vocea ta e soluția!”


Intră acum și în grupul de

Astăzi, 16 septembrie 2024, la Școala Gimnazială Academician H. Mihăiescu din comuna Udești a fost lansată campania de prevenire „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.” Evenimentul s-a desfășurat în prezența conducerii Inspectoratului Județean Școlar Suceava și a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, alături de reprezentanți ai asociațiilor nonguvernamentale, cadre didactice, elevi și părinți.

Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare privind necesitatea asigurării unui climat sigur în mediul școlar, prin prevenirea victimizării minorilor și combaterea delicvenței juvenile și a traficului de droguri. Este parte a unui efort național inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) la începutul anului școlar 2024-2025, pentru a spori siguranța elevilor în școli.

Campania se va desfășura pe trei direcții principale de acțiune:

  1. Informarea populației despre comportamentele de risc și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși elevii, pentru reducerea victimizării și încurajarea semnalării faptelor antisociale.
  2. Crearea unui canal de informare dedicat, www.sigurantascolara.ro, cu informații utile despre siguranța în școli, recomandări, legislație și activități de prevenire.
  3. Conștientizarea elevilor asupra importanței unui mediu școlar sigur și a impactului fenomenelor negative asupra dezvoltării psihologice și climatului educațional.

Campania va cuprinde activități interactive, concursuri și jocuri pentru elevi, susținute de materiale audio-video realizate cu sprijinul Agenției de Publicitate Mercury 360, care vor fi difuzate pe canalele media și în școli pe tot parcursul anului școlar 2024-2025.

Spot video: https://www.youtube.com/watch?v=PxzcFx6W_DA


Intră acum și în grupul de