Peste 200 de ghiozdane distribuite elevilor suceveni din familii defavorizate prin campania „Să aducem copiii la școală”


Intră acum și în grupul de

Asociația Euroactiv, în parteneriat cu Poliția Suceava, a desfășurat, luni, 16 septembrie 2024, o amplă acțiune caritabilă în cadrul campaniei „Să aducem copiii la școală”, în scopul combaterii abandonului și absenteismului școlar. Peste 200 de ghiozdane pline cu rechizite și dulciuri au fost distribuite elevilor din localitățile Udești și Știrbăț, proveniți din familii cu posibilități financiare reduse.

Acțiunea, coordonată de profesorii Romeo Bolohan și Mihai Greciuc, vicepreședintele și președintele Asociației Euroactiv, s-a desfășurat cu sprijinul elevilor voluntari de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni și Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, dar și al polițiștilor suceveni și al adjunctului Inspectoratului Școlar Suceava, prof. dr. Petru Crăciun.

Elevii au răsplătit generozitatea cu momente artistice emoționante și și-au exprimat dorința de a continua școala, punând accent pe dezvoltarea personală prin educație.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava au oferit elevilor sfaturi privind siguranța personală și prevenirea violenței în mediul școlar, alături de recomandări legate de siguranța rutieră și prevenirea victimizării minorilor. Aceștia au subliniat importanța evitării conflictelor, prudența în interacțiunile cu necunoscuți și protejarea datelor personale online.

Campania „Să aducem copiii la școală” continuă să sprijine tinerii din medii defavorizate, cu scopul de a reduce abandonul școlar și de a promova educația ca prioritate pentru viitor.


Intră acum și în grupul de