VIDEO//Adolescent trimis în judecată pentru că a omorât un consătean din satul Măgura


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui minor de 17 ani, din satul Măgura aflat în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de omor.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 25 iulie 2024, în urma unui conflict pornit din cauza unor animale aflate pe un teren agricol.

Potrivit probatoriului, un tânăr de 17 ani Gheorghe Cocerhan Gheorghe și fratele său de 13 ani au fost chemați să aducă vacile de pe un teren situat în apropierea gospodăriei lor, teren ce aparținea victimei Petru Marocico. Pe drumul către teren, tânărul de 17 ani s-a intersectat cu victima, ceea ce a dus la un schimb de replici tensionate. Tânărul a încercat să-l lovească pe bărbat cu pumnul, dar acesta, aflat sub influența alcoolului, s-a ferit și a ripostat smulgând un ștachet dintr-un gard.

Într-un moment de panică, tânărul a fugit, dar s-a întors cu un alt ștachet, lovindu-l pe bărbat puternic în cap. Victima a căzut într-un șanț, iar tânărul a continuat să-l lovească repetat.

Rănile suferite au fost fatale, victima decedând în dimineața următoare, pe 26 iulie 2024, la spital.

Raportul medico-legal a concluzionat că moartea a fost violentă, fiind cauzată de o comă cerebrală traumatică în urma loviturilor. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava pentru soluționare.


Intră acum și în grupul de