Șofer prins conducând în Suceava cu permisul suspendat și mașina cu ITP expirat


Intră acum și în grupul de

La data de 20.09.2024, în jurul orei 09:15, polițiștii Serviciului Rutier Suceava au oprit un autoturism marca Mercedes-Benz, care circula pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava în direcția comunei Ipotești. Oprirea a avut loc în urma informațiilor că șoferul nu avea dreptul de a conduce pe drumurile publice, având permisul reținut.

Conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani din comuna Ipotești, a recunoscut că nu are permisul asupra sa, deoarece i-a fost reținut anterior și nu are dreptul de a conduce. Verificările în baza de date a Poliției Române au confirmat că permisul său era suspendat, acesta fiind deja cercetat într-un alt dosar penal pentru infracțiuni rutiere.

În plus, s-a constatat că inspecția tehnică periodică (ITP) a autoturismului era expirată din 12.07.2024. Șoferul a fost sancționat cu o amendă de 1.605 lei, iar ca măsură complementară, i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.


Intră acum și în grupul de