Ucraineancă la volanul unui autoturism căutat de autoritățile spaniole pentru confiscare, depistată în PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni cercetează un cetățean ucrainean, deoarece la controlul de frontieră a prezentat pentru autovehiculul pe care îl conducea un certificat de înmatriculare fals. Mașina a fost indisponibilizată la sediul instituției, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și tăinuire.

Potrivit STPF Suceava, luni, 23 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, un cetățean ucrainean în vârstă de 34 de ani.

Femeia conducea un autovehicul marca HYUNDAI IONIQ5, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Spaniei.

Polițistul de frontieră care a verificat documentele de călătorie și ale mașinii a constatat că certificatul de înmatriculare, aparent emis de autoritățile spaniole, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic.

De asemenea, în urma verificărilor suplimentare, s-a stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind căutat de către autoritățile din Spania, cu mențiunea bun căutat pentru confiscare.

Autovehiculul, în valoare de 100.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar în cauză polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și tăinuire.


Intră acum și în grupul de