Peste 11.000 pachete cu țigări de contrabandă descoperite într-un locaș special amenajat al unui microbuz ucrainean oprit în trafic


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi ridicat în vederea confiscării, peste 11.000 de pachete de ţigări fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 135.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.  Un bărbat este cercetat pentru contrabandă, iar microbuzul, estimat la o valoare de 50.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, sub directa supraveghere a procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Potrivit STPF Suceava, vineri, 27 septembrie , în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au efectuat semnalele regulamentare și au oprit pentru control, în județul Suceava, un microbuz, înmatriculat în Ucraina. La volanul maşinii se afla un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 35 de ani.

În urma efectuării unui control asupra autovehiculului a fost descoperită, într-un loc special amenajat, în spatele unui perete dublu amplasat în compartimentul de marfă, cantitatea de 11.490 pachete de țigări fără timbru fiscal. De asemenea, în microbuz au fost descoperite și 25 de butelii de freon, 8 baxuri de polistiren și 31 de saci de semințe de iarbă – bunuri pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative, urmând a fi înaintate autorităților competente. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 134.433 a fost ridicată în vederea confiscării.

Microbuzul estimat la o valoare de 50.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți


Intră acum și în grupul de