Accident tragic la Forăști: Un copil de șase ani și-a pierdut viața după prăbușirea unui zid


Intră acum și în grupul de

În data de 26 septembrie 2024, la ora 16:52, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei,au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre un incident tragic în localitatea Ruși. O femeie a anunțat că un copil a fost prins sub un zid prăbușit.

Echipa de poliție s-a deplasat la fața locului, unde a constatat că un locuitor din zonă construise o anexă gospodărească pe terenul său în ziua precedentă. Construcția a fost amplasată într-o zonă înclinată, lângă drumul comunal. În cursul zilei de 26 septembrie, acesta a încercat să niveleze terenul, descărcând balast, o parte din care s-a sprijinit de unul dintre pereții recent construiți ai anexei.

Tragedia s-a produs când copilul de șase ani al proprietarului, care se juca în interiorul anexei, a fost surprins sub zidul de bolțari din beton, care s-a prăbușit din cauza presiunii exercitate de greutatea balastului.

Tatăl copilului, ajutat de vecini, l-a scos de sub dărâmături înainte de sosirea echipajelor de intervenție. Echipajul medical sosit la fața locului a început manevrele de resuscitare, copilul fiind transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, copilul a decedat ulterior la spital.

În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”. Ancheta este în desfășurare, urmând să fie soluționată de polițiștii din cadrul Postului de Poliție Forăști.


Intră acum și în grupul de