Un electrician și-a pierdut viața la Bunești după ce a căzut de pe un stâlp


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Secției de Poliție Rurală Preutești au fost sesizați, vineri după amiaza, printr-un apel la 112 despre un accident grav în localitatea Petia, comuna Bunești. Apelul a fost efectuat de un bărbat din Fălticeni, care a anunțat că un coleg a căzut de pe un stâlp în timpul unei lucrări.

Echipa operativă a ajuns rapid la fața locului și, în urma investigațiilor, a stabilit că două persoane efectuau lucrări de instalare a unui contor electric la o locuință din satul Petia. În timpul lucrărilor, unul dintre muncitori, urcat pe o scară metalică amplasată lângă un stâlp de electricitate, s-a dezechilibrat când scara a alunecat în partea de sus. Deși era asigurat cu o centură de siguranță, bărbatul a alunecat până la o înălțime de aproximativ 3 metri, unde a fost coborât de un coleg, ajutat de o altă persoană aflată la fața locului.

Când victima a fost adusă la sol, aceasta era inconștientă și nu prezenta semne vitale. Echipajul de ambulanță sosit la fața locului a încercat manevre de resuscitare, dar, din păcate, acestea au fost fără succes, decesul fiind declarat la scurt timp.

La examinarea corpului victimei au fost identificate excoriații și echimoze, fără a se constata urme de electrocutare. Ancheta a relevat că victima era angajată a unei companii de electricitate, însă, în ziua incidentului, se afla în timpul liber și nu desfășura activități în cadrul serviciului oficial.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”, iar cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


Intră acum și în grupul de