Transport ilegal de lemn semnalat de un activist de mediu: Șoferul a fost sancționat cu amenzi de peste 6.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Ciprian Porumbescu, au fost sesizați, joi, de activistul de mediu Daniel Bodnar, cu privire la un transport suspect de material lemnos, fără aviz legal. Potrivit informațiilor furnizate de acesta, o autoutilitară marca Scania, transporta lemn fără documente de însoțire.

În urma sesizării, polițiștii au interceptat și oprit în trafic autoutilitara pe DJ178, pe raza comunei Ciprian Porumbescu. La volanul autoutilitarei se afla un bărbat, care a declarat că nu deține niciun document de însoțire a transportului de lemn. Verificările ulterioare în baza de date au confirmat că șoferul avea permis de conducere valabil, iar vehiculul avea inspecția tehnică periodică în termen, însă nu dispunea de asigurare auto obligatorie.

În aplicația SUMAL, folosită pentru monitorizarea transporturilor de material lemnos, s-a confirmat că autoutilitara nu avea aviz de însoțire pentru lemnul transportat. Autovehiculul a fost condus la Cantonul Silvic Ilișești pentru inventarierea încărcăturii.

Garda Forestieră a stabilit că în autoutilitară se aflau 9,836 metri cubi de lemn de foc, esență rășinoase. Șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

De asemenea, pentru alte trei contravenții rutiere, șoferul a primit amenzi suplimentare în valoare de 2.310 lei, iar plăcuțele de înmatriculare ale autoutilitarei au fost reținute. Lemnul transportat ilegal a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Solca.


Intră acum și în grupul de